Voormalige burgemeesterwoning met jacuzzi en bioscoop

  • 24 personen
  • 8 badkamers
  • 10 slaapkamers
  • Huisdieren toegestaan
  • Aangepast voor mindervaliden

Heb je een vraag of wil je reserveren, laat het eigenaar Marjon weten.

Reservering aanvragen Stel Marjon een vraag per email.

Huisbeschrijving

Dit provinciaal monument is volledig gerestaureerd tot een super-de-luxe vakantiehuis. Binnenkomend in het huis voelt u de sfeer van vervlogen tijden. U bent voor korte tijd heer en vrouw des huizes en heeft exclusief de beschikking over deze unieke locatie. Het huis heeft naast de authentieke elementen, ook de hedendaagse luxe met wellness ruimte, Finse sauna, jacuzzi en bioscoop.

’s Avonds kunt u in de jacuzzi de sterren aan de hemel zien staan. Het is hier nog ècht donker! Naast de Finse sauna en de jacuzzi staat het 150-jarig oude koetshuis, een heerlijke wellnessruimte met loungestoelen en een zeer ruime stortdouche om volledig te ontspannen.

Voor de kinderen is er een grote speelkamer (30 m2) met voetbaltafel, schaakspel, poker en niet te vergeten de bioscoopruimte. De spellen van de wii worden getoond op het grote scherm, waardoor ze levensecht lijken.

In de grote dubbele woonkamer staan ruime lederen banken, een houtkachel, tv en gezellige tafeltjes. De eetkamer heeft een grote tafel voor 24 personen, met aangrenzend de professionele keuken.

De 10 slaapkamers staan in het teken van beroemde Nederlandse schilders. De bedden bestaan grotendeels uit boxsprings, die zowel tegen elkaar als uit elkaar geplaatst kunnen worden. De benedenverdieping met dubbele woonkamer, eetkamer, keuken en één slaapkamer is geschikt voor mindervaliden. 6 slaapkamers beschikken over een eigen badkamer, de andere 4 slaapkamers delen 2 badkamers.

De tuin van 4000 m2 heeft de Engelse landschapsstructuur zoals hij in 1905 ontworpen is. Achter in de tuin ligt een vennetje met daaromheen enkele paden. Voor de kleintjes is er een afgesloten speelgelegenheid met zandbak. Daarnaast een veld voor volleybal of voetbal en een trampoline. Er zijn 2 grote terrassen zodat er altijd een plekje in de zon of in de schaduw te vinden is.

Geschiedenis
Het huis is een provinciaal monument met vele elementen uit de Jugendstil en Neoclassicistische periode. Er is een prachtige gebrandschilderde Jugendstil glasdeur, plafondornamenten in kleur, ronde zitvensterbanken en exclusieve zwart marmeren schouwen. Voor architectuurliefhebbers is er veel te ontdekken.

De zekerheid van Vakantieadressen.nl

  • Laagste Prijs Garantie
  • Rechtstreeks contact met de eigenaar
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Direct een ontvangstbevestiging per email

Kamer indeling

De accommodatie is voorzien van 10 slaapkamers en 8 badkamers met douche, toilet en wastafel, waarvan 2 badkamers met een extra bad.

Beneden:
Slaapkamer 1: 2x 1-persoons bed + 1x 2-persoons bed
Boven:
Slaapkamer 2: 2x 1-persoons boxspringbed
Slaapkamer 3: 2x 1-persoons boxspringbed
Slaapkamer 4: 2x 1-persoons boxspringbed
Slaapkamer 5: 2x 1-persoons boxspringbed
Slaapkamer 6: 2x 1-persoons boxspringbed
Slaapkamer 7: 2x 1-persoons boxspringbed
Slaapkamer 9: 1x 2-persoons bed
Slaapkamer 10: 1x 2-persoons bed
Slaapkamer 11: 2x 1-persoons bed + 1x 2-persoons bed

Beschikbaarheid

  • De beschikbaarheid wordt actief door Marjon, de eigenaar van dit vakantiehuis, bijgehouden. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat de beschikbaarheid van dit vakantiehuis actueel is. Groen is beschikbaar, oranje is bezet.

Prijzen

Faciliteiten

Omgeving

De accommodatie ligt centraal gelegen om veel leuke uitstapjes te kunnen ondernemen. Wil je een dorp of stad bezoeken, denk dan aan: het vestingstadje Bourtange, de gezellige stad Groningen, het gevangenis/koloniedorp Veenhuizen of het museumdorp Orvelte.

Er zijn ook diverse musea in de omgeving, zoals het Herinneringskamp Westerbork, het Groninger Museum, Landgoed Freaylemaborg, het Openluchtmuseum Veenpark, Klooster Ter Apel, het Veenkoloniaal Museum of het Hunebedmuseum.

Voor de kinderen (en volwassenen) is er natuurlijk het bekende dierenpark Wildlands – Zoo in Emmen, het Boomkroonpad in Gasselte, het Pretpark Drouwenerzand, het Openluchtmuseum Ellert en Brammert en de Wonderwereld in Ter Apel.

Daarnaast kun je uren wandelen en fietsen in de bossen en landerijen van de Hondsrug. Golfen, Tennissen en Paardrijden is in de directe omgeving te vinden. Zwemmen kan in het openluchtzwembad in Gasselternijveen, het subtropisch zwembad in Assen of in ’t Nije Hemelriek, een heerlijke zandplas om eindeloos te genieten.

Voor een eenvoudig tot chique maaltijd kunt u terecht bij diverse restaurants in Gasselte en Gieten. Maar het is ook mogelijk een kok aan huis te bestellen, die u een heerlijke maaltijd in het huis verzorgd.

Ligging

Direct contact met de verhuurder.